Βενιζέλος: Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου

Βενιζέλος: Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου


Cretaday.gr - Η Κρήτη στο επίκεντρο

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε πως «διακυβεύονται οι θεμελιώδεις θεσμοί του πολιτεύματος και του συντεταγμένου κράτους δικαίου».

«Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Η προσθήκη έγινε μάλλον από συνήθεια. Σας ευχαριστώ, γιατί με τον τρόπο αυτό με τοποθετήσατε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Γιατί αυτό έγινε τώρα; Μήπως τώρα έτυχε να εμφανιστούν κάποιοι πρόθυμοι μάρτυρες, την επομένη του συλλαλητηρίου; Πολύ καλό για να είναι αληθινό. Την υπόθεση Novartis την προαναγγέλλετε και την επωάζετε εδώ και ενάμιση χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

«Από εκφραστές του αντισυστημισμού γίνατε τα καλύτερα παιδιά των Ευρωπαίων», τόνισε ακόμα απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Στην οικονομία γλύφετε εκεί που φτύνατε».

«Πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος. Σήμερα ο κ. Σεντένο, η κυρία Λαγκάρντ, ο κ. Ντράγκ. Θυμάστε ότι εγώ πριν από καιρό σας είπα πάρτε την προληπτική γραμμή στήριξης και θυμάστε την επηρμένη απάντηση Τσακαλώτου;», συνέχισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «ξαφνικά άνοιξαν όλα τα μέτωπα στην εξωτερική πολιτική με τον χειρότερο τρόπο».

«Τα Ίμια 2 είναι δυστυχώς πολύ χειρότερα από τα Ίμια 1 γιατί τώρα γνωρίζαμε τα πάντα. Είναι η πρώτη φορά στα 15 χρόνια Ερντογάν που έχουμε θερμό επεισόδιο και επανέφεραν τη θεωρία των γκρίζων ζωνών ως θεωρία τουρκοποίησης των Ιμίων», υπογράμμισε.

Αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης Novartis, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνης και στηλίτευσε τον ρόλο της κυρίας Θάνου, κάνοντας αναφορά και στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. «Στη δικαιοσύνη έχει δημιουργηθεί ζοφερή κατάσταση», είπε.