Γύθειο: 41χρονος μάρτυρας δίκης πήρε όπλο αστυνομικού και απείλησε τον μηνυτή


Cretaday.gr - Η Κρήτη στο επίκεντρο

Πρωτοφανείς σκηνές διαδραματίστηκαν το πρωί της Πέμπτης σε μια αίθουσα του δικαστικού μεγάρου στο Γύθειο, όταν ένας 41χρονος Αλβανός που παρίστατο ως μάρτυρας υπεράσπισης σε υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης άρπαξε ένα περίστροφο από αστυνομικό και απείλησε με αυτό τον μηνυτή.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10.30 το πρωί, όταν ο 41χρονος απείλησε την αστυνομικό που είναι μητέρα ενός 5χρονου αγοριού και βρισκόταν στην είσοδο του δικαστηρίου και την υποχρέωσε να αφήσει στο δάπεδο το υπηρεσιακό της πιστόλι. Στη συνέχεια, κρατώντας το στα χέρια, ο δράστης κλείδωσε το ακροατήριο μέσα στην αίθουσα, ενώ οι δικαστές κατάφεραν να διαφύγουν.

Τότε, πλησίασε τον Έλληνα που είχε καταθέσει για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης και ψευδούς καταμήνυσης και κόλλησε στο κεφάλι του το όπλο. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι πυροβόλησε δύο φορές, αλλά το πιστόλι ή έπαθε εμπλοκή ή δεν είχε βγάλει την ασφάλεια. Βλέποντας ότι το παιδί της είχε βρεθεί μια ανάσα από τον θάνατο, η μητέρα του που βρισκόταν στην αίθουσα έχασε τις αισθήσεις της.

Τελικά επενέβη ένας πρώην νομαρχιακός σύμβουλος που βρισκόταν στην αίθουσα και κατάφερε να ακινητοποιήσει τον 41χρονο, μέχρι που οι υπόλοιποι αστυνομικοί τον αφόπλισαν και του έβαλαν χειροπέδες.

Ο δράστης, ο οποίος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για αρπαγή ανηλίκου και για παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών, οδηγήθηκε στα κρατητήρια και σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία με βαριές κατηγορίες.