Ηράκλειο: Αναβιώνει η ανατριχιαστική υπόθεση με τον ομαδικό βιασμό της 16χρονης


Cretaday.gr - Η Κρήτη στο επίκεντρο

Μια φριχτή υπόθεση ομαδικού που συγκλόνισε το πανελλήνιο αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά στον ομαδικό βιασμό που υπέστη ένα 16χρονο κορίτσι τον Αύγουστο του 2011. Η ανήλικη κοπέλα είχε πέσει θύμα των άρρωστων ορέξεων τουλάχιστον 10 ανδρών που την εκμεταλλεύτηκαν επανειλημμένα. Οι δράστες τη μετέφεραν από σπίτι σε σπίτι και τη βίαζαν, ενώ της προσέφεραν και ναρκωτικά σε εισπνεόμενη μορφή.

Να αναφέρουμε ότι για την υπόθεση είχαν καταδικαστεί ένας Έλληνας και ένας Αλβανός οι οποίοι σήμερα κάθονται ξανά στο εδώλιο του δικαστηρίου.

Η 23χρονη, πλέον, κοπέλα σύμφωνα με τον εισαγγελέα έδρας κατάφερε να ξεπεράσει το τραγικό αυτό συμβάν και προχώρησε τη ζωή της ενώ τώρα σπουδάζει ιατρική. Από την πλευρά των δικηγόρων της υπεράσπισης των κατηγορουμένων το στοιχείο αυτό αμφισβητείται.

Υπενθυμίζεται ότι η καταγγελία έγινε δύο μέρες μετά το περιστατικό τον Αύγουστο του 2011, καθώς όπως είπε η 16χρονη συνήλθε δύο μέρες μετά, σε ένα σπίτι στις Πατέλες.

Η ίδια είπε ότι το πρώτο περιστατικό συνέβη σε σπίτι στις Βασιλειές, όπου ένας 26χρονος με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις στο παρελθόν της έδωσε ηρωίνη για να κάνει χρήση. Στη συνέχεια τη βίασε εκμεταλλευόμενος την κατάσταση στην οποία είχε φτάσει λόγω της χρήσης ουσιών, ενώ κατόπιν τη μετέφερε σε διάφορα σπίτια στις Πατέλες και τα Δειλινά όπου και οι υπόλοιποι τη βίασαν εκμεταλλευόμενοι την κατάστασή της.

Το 16χρονο κορίτσι παραδέχτηκε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών, ωστόσο, επιμένει ότι ουδέποτε συναίνεσε στις πράξεις αυτές.

Οι αρχές εξετάζουν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη ο ομαδικός βιασμός της κοπέλας, από περίπου 10 άτομα που την εξανάγκαζαν σε συνεχή συνουσία, κατά φύση και παρά φύση.