Κρήτη: Στις Κάννες θα ταξιδέψει η ταινία «Γενάρης» της Ζωής Σγουρού

Κρήτη: Στις Κάννες θα ταξιδέψει η ταινία "Γενάρης" της Ζωής Σγουρού


Cretaday.gr - Η Κρήτη στο επίκεντρο

O «Γενάρης» είναι μια ταινία μικρού μήκους, η οποία γυρίστηκε στον Άγιο Νικόλαο από Κρητικούς ηθοποιούς και αποτελεί μια δουλειά της Ζωής Σγουρού, η οποία διαμένει στην Κρήτη. Η εν λόγω ταινία πρόκειται να ταξιδέψει μέχρι τις Κάννες προκειμένου να συμμετάσχει στο παράλληλο πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Καννών «Short Film Corner».

«Πρόκειται για μια ιστορία εφηβικού έρωτα με κεντρικό ήρωα έναν νέο άνθρωπο που καλείται να αντιμετωπίσει την απώλεια, ενώ τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν πέρυσι στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης», δήλωσε η κα. Σγουρού μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, που έκαναν δεκτή τη συμμετοχή της ταινίας στο διάσημο φεστιβάλ.

«Η ιστορία διαδραματίζεται σε μία κοινωνία, που δεν οριοθετείται χρονικά και χωρικά, όπου υπάρχει ένα έθιμο για τους άνδρες. Τα μακριά μαλλιά είναι δείγμα διαθεσιμότητας στην αγάπη. Υποδηλώνουν ότι κάποιος δεν έχει παντρευτεί και ψάχνει για σύντροφο και οι άνδρες κόβουν τα μαλλιά τους μόνο την ημέρα του γάμου τους. Το αγόρι που πρωταγωνιστεί βρίσκει τον έρωτα ένα καλοκαίρι και τον χειμώνα η κοπέλα που ερωτεύτηκε τον επισκέπτεται ξανά. Όμως έπειτα από διάφορα γεγονότα, λίγο πριν αφήσει τα μαλλιά του να μακρύνουν, θα κάνει την απόλυτη θυσία.

Συμμετέχουν ερασιτέχνες ηθοποιοί από την Κρήτη, όπου ζω τα τελευταία χρόνια. Ορισμένοι έχουν κάνει αρκετές δουλειές υποκριτικά, όμως κανείς δεν είναι επαγγελματίας. Ο Αλέξανδρος Δούκας, ο πρωταγωνιστής της ταινίας, είναι ένα αγόρι που βρήκα σε street casting. Είναι 16 χρονών, ζει στον Άγιο Νικόλαο και τον βρήκα τυχαία στην περιοχή.

Δεν γινόταν να δηλώσουμε συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ καθώς μας περιόριζαν τα 25 λεπτά της διάρκειας της ταινίας. Στο διαγωνιστικό συμμετέχουν ταινίες μέγιστης διάρκειας 15 λεπτών. Η ταινία έγινε δεκτή και τον Μάιο θα βρεθούμε στις Κάννες. Η υποβολή αιτήσεων για τα περισσότερα φεστιβάλ ξεκινά τον Απρίλιο, επομένως το Φεστιβάλ των Καννών και ακόμη ένα φεστιβάλ στην Ιαπωνία ήταν οι πρώτες μας κινήσεις. Το γεγονός ότι η ταινία γίνεται πρώτα δεκτή στις Κάννες είναι φοβερό και αποτελεί σίγουρα μια πάρα πολύ ωραία αρχή», υπογράμμισε ακόμα η σκηνοθέτης.