Συμβολική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Καστελόριζο

Συμβολική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Καστελόριζο


Cretaday.gr - Η Κρήτη στο επίκεντρο

Σε επικοινωνιακή «επίθεση» προχωρά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα και αύριο, Τρίτη με στόχο να φέρει ψηλά στην ατζέντα το σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο και να δώσει απάντηση στην Άγκυρα δια της παρουσίας του στο Καστελόριζο.

Παράλληλα, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών, που ανέφεραν ότι το Μαξίμου αναλαμβάνει την χάραξη της εθνικής γραμμής στο Αιγαίο. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί την Τρίτη στο Καστελόριζο, ενώ θα μιλήσει στο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο των Δωδεκανήσων στην Ρόδο το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο έχει πολλαπλούς συμβολισμούς. Τυπικά, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στο νησί για τα εγκαίνια ενός έργου αφαλάτωσης.

Με την παρουσία του εκεί, όμως, θα επιδιώξει να στείλει ένα ακόμη μήνυμα για την αναγκαιότητα ειρηνικής επίλυσης των διαφορών με την γειτονική Τουρκία, την ώρα που συνεχίζονται οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Από αρμόδιες πηγές υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες πριν από την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα, η επίσκεψη Τσίπρα στο Καστελόριζο από όπου ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την ένταξη της χώρας στο πρώτο Μνημόνιο σηματοδοτεί και την ελπίδα ότι πολύ σύντομα η χώρα θα βγει από την σκληρή επιτροπεία.