Τουρκία: Ο Γιώργος Παπανδρέου βραβεύτηκε για τη συνεισφορά του στην ελληνοτουρκική φιλία

Τουρκία: Ο Γιώργος Παπανδρέου βραβεύτηκε για τη συνεισφορά του στην ελληνοτουρκική φιλία


Cretaday.gr - Η Κρήτη στο επίκεντρο

Ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, βραβεύτηκε στην Τουρκία για τη συμβολή του στην ελληνοτουρκική φιλία, τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών και τη συνεισφορά του στην προώθηση της ειρήνης παγκοσμίως.

Η πρωτοβουλία για την απονομή του βραβείου ανήκει στο δήμαρχο του Μπεϊλίκντουζου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, ενώ στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν δήμαρχοι, βουλευτές και εκπρόσωποι των Γραμμάτων. 

«Ο φίλος Γιώργος Παπανδρέου είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων. Πέρα από ηγέτη, θα τον χαρακτήριζα πολιτικό φιλόσοφο και νομίζω ότι αυτή η ιδιότητα έχει ιδιαίτερη αξία στην εποχή μας», δήλωσε ο συνθέτης Ζουλφού Λιβανελί, ο οποίος και παρέδωσε το βραβείο στον κ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου ευχαρίστησε τον Eκρέμ Ιμάμογλου για την προσήλωση του στις αρχές της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, ενώ αφιέρωσε το βραβείο «όσους θαρραλέα άνοιξαν το δρόμο της συνεργασίας των δύο λαών. Πολλοί από αυτούς είναι και σήμερα συνοδοιπόροι σε αυτή τη μακρά πορεία για την ειρήνη και την κατανόηση».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι η υποδαύλιση του φόβου και του εξτρεμισμού αποτελεί επικίνδυνο μονοπάτι που «μπορεί να φέρνει ψήφους αλλά δημιουργεί και καταστροφές», ενώ τόνισε πως «η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να μείνουν εκτός της επικίνδυνης ζώνης αστάθειας» και επανέλαβε ότι απαιτείται πνεύμα συνεργασίας.