Δωρεάν μεταπτυχιακά σε παιδιά καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Δωρεάν μεταπτυχιακά σε παιδιά καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας


Cretaday.gr - Η Κρήτη στο επίκεντρο

Δωρεάν μεταπτυχιακά για τα παιδιά των καθηγητών αποφάσισαν οι συνάδελφοί τους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Σάλο στην πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας προκάλεσε η εν λόγω απόφαση, την οποία έλαβε στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου η Σύγκλητος του Ιδρύματος, ενώ καθηγητές ζητούν την παρέμβαση των εισαγγελικών Αρχών.

Όπως σημειώνουν «Τα Νέα», μία καθηγήτρια του Ιδρύματος στη διάρκεια συνεδρίασης της Συγκλήτου ζήτησε να εγγραφούν ως ισοψηφίσαντες και χωρίς δίδακτρα τα παιδιά δύο καθηγητών του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής – δίγλωσση ειδική αγωγή 2017-2018».

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για περιζήτητο μεταπτυχιακό που δίνει τη δυνατότητα επιπλέον μοριοδότησης στους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής και εγγραφής τους σε ξεχωριστό πίνακα προσλήψεων. Στο μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα οι αιτήσεις αγγίζουν τις 1.000 για 34-50 θέσεις. Η χρονική του διάρκεια ορίζεται σε τρία εξάμηνα σπουδών, ενώ η συμμετοχή για κάθε φοιτητή αγγίζει τα 2.950 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το επιχείρημα που ακούστηκε από καθηγητές που υποστήριξαν το αίτημα στη Σύγκλητο ήταν ότι η ζωή στις περιοχές της Φλώρινας και της Κοζάνης είναι πλέον πολύ ακριβή και οι γονείς των δύο παιδιών (καθηγητές πανεπιστημίου με μισθούς που φτάνουν τα 2.000 ευρώ μηνιαίως καθαρά) πρέπει να βοηθηθούν.

Η Σύγκλητος, παρά τις διαφωνίες που εκφράστηκαν, αποφάσισε με ψήφους 4-2 να δεχτεί το αίτημα.