Χίος: 19χρονος έσπρωξε 9χρονο προσφυγόπουλο στην αυτοκτονία

Χίος: 19χρονος έσπρωξε 9χρονο προσφυγόπουλο στην αυτοκτονία


Cretaday.gr - Η Κρήτη στο επίκεντρο

Ένα 9χρονο προσφυγόπουλου από τη Συρία έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, σώθηκε όμως την τελευταία στιγμή ενώ κρεμόταν από την αυτοσχέδια αγχόνη που είχε φτιάξει στη ΒΙ.ΑΛ. της Χίου. Όπως αποκάλυψε, το είχε παροτρύνει ένας 19χρονος ομοεθνής του πείθοντάς το ότι θα είχε πιο ευνοϊκή μεταχείριση.

Το άτυχο παιδί, που επιχείρησε τη νύχτα της 1ης Δεκεμβρίου να βάλει τέλος στη ζωή του με βρόγχο το μανίκι της μπλούζας του, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο του νησιού μαζί τον επίσης ανήλικο αδελφό του καθώς ήταν ασυνόδευτα.

Οι γιατροί δεν διαπίστωσαν κάποια ψυχολογική διαταραχή κι έτσι η Αστυνομία ανέλαβε να διερευνήσει τι ώθησε το 9χρονο αγόρι στην αυτοκτονία.

Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί, όταν ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας τους αποκάλυψε ότι ο 19χρονος Σύρος είχε προτείνει στον ίδιο και τον αδελφό του να επιχειρήσουν να αυτοκτονήσουν, για να πετύχουν την απομάκρυνσή τους από την ΒΙ.ΑΛ. κι ότι ο ίδιος έφτιαξε τη θηλιά στον 9χρονο!

Άμεσα ο 19χρονος συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για παρότρυνση σε αυτοκτονία, για την οποία θα δικαστεί στις 14 Δεκεμβρίου και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Ο ίδιος όμως, ακόμη και μέσα στο αστυνομικό μέγαρο, εξακολούθησε να παροτρύνει τα ανήλικα αδέλφια να αυτοκτονήσουν αν θέλουν να φύγουν από τη Χίο.