Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας για το έπος της μπασκετικής ΑΕΚ το 1968


Cretaday.gr - Η Κρήτη στο επίκεντρο

Η καινούργια ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, «1968», που αφορά στο έπος της μπασκετικής ΑΕΚ, πρόκειται σε λίγο καιρό να προβληθεί στη μεγάλη οθόνη, ωστόσο μόλις κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ.

Εμπνεόμενος από τον επικό αγώνα ΑΕΚ – Σλάβια Πράγας του 1968, συγκεντρώνει ένα καστ πρώτης κλάσεως για να πει την ιστορία πίσω από το γεγονός, πως δηλαδή έγινε πραγματικότητα ένα άπιαστο όνειρο. Δείχνοντας πως μια ομάδα με ψυχή δεν φοβήθηκε τον αντίπαλο, όσο ισχυρός και αν ήταν, και, μέσα από τον αγώνα της, ανέδειξε την Ελλάδα, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, κυπελλούχο Ευρώπης.

Να σημειωθεί πως τον θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά, σπάζοντας το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Γιώργος Μητσικώστας, η Βασιλική Τρουφάκου, ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Στέλιος Μάινας και πολλοί άλλοι, ενσαρκώνουν καθημερινές ιστορίες που συνέβησαν το 1968, που σημαδεύτηκε από καθοριστικές αλλαγές σε όλο τον πλανήτη.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 25 Ιανουαρίου.